Ciasto FANTA z twarogowym nadzieniem

Przepis Ciasto FANTA z twarogowym nadzieniem

Dodał: NajKasia, 13.1.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Ciasto FANTA z twarogowym nadzieniemPrzepis Ciasto FANTA z twarogowym nadzieniemPrzepis Ciasto FANTA z twarogowym nadzieniem
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Próbowałaś już kiedyś użyć napojów gazowanych do ciasta? Wypróbuj pyszne ciasto FANTA a zobaczysz że takie połączenie jest naprawdę smaczne.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Ciasto FANTA z twarogowym nadzieniemPrzepis Ciasto FANTA z twarogowym nadzieniemPrzepis Ciasto FANTA z twarogowym nadzieniem

Dodał: NajKasia, 13.1.2021

Kategorie:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

6 szt.jajek
5 łyżekmąki
5 łyżekcukru
2 łyżkikakao
1/2 łyżeczkiproszku do pieczenia
100 mloleju

Krem:

300 gtwarogu
3 łyżkicukru pudru
300 mlśmietany kremówki

Warstwa wierzchnia:

800 mlFANTA
3 łyżkicukru
2 op.budyniu waniliowego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajeczka razem z cukrem ubij do osiągnięcia paniki. Stopniowo dodawaj olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Tak przygotowane ciasto wlej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (25 x 35 cm). Piecz w temperaturze 180 stopni około 20 min.
  2. Przygotuj krem twarogowy. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem. W drugiej miseczce rozmiksuj twaróg i stopniowo dodawaj do niego ubitą śmietanę.
  3. Rownomienie rozsmaruj na ubieczonym i ostudzonym spodzie.
  4. Przygotuj wierzchnią warstwę. W napoju FANTA wymieszaj budynie, dodaj cukier i gotuj aż zgęstnieje. Jeszcze gorące wylej na nadzienie twarogowe i pozostaw do ostygnięcia. Gorącą wierzchnią warstwę lej bardzi ostrożnie, aby nie zniszczyć pięknie wygładzonego nadzienia twarogowego. 
  5. Pokrój na kawałki i podawaj. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj