NajPrzepis.pl Desery Ciastka Ciasto FANTA z twarogowym nadzieniem
Ciasto FANTA z twarogowym nadzieniem
Przepis Ciasto FANTA z twarogowym nadzieniem
NajKasia    ·   13.1.2021

Ciasto FANTA z twarogowym nadzieniem

Próbowałaś już kiedyś użyć napojów gazowanych do ciasta? Wypróbuj pyszne ciasto FANTA a zobaczysz że takie połączenie jest naprawdę smaczne.

25 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

6 szt.
jajek
5 łyżek
mąki
5 łyżek
cukru
2 łyżki
kakao
1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia
100 ml
oleju

Krem:

300 g
twarogu
3 łyżki
cukru pudru
300 ml
śmietany kremówki

Warstwa wierzchnia:

800 ml
FANTA
3 łyżki
cukru
2 op.
budyniu waniliowego
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Jajeczka razem z cukrem ubij do osiągnięcia paniki. Stopniowo dodawaj olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Tak przygotowane ciasto wlej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (25 x 35 cm). Piecz w temperaturze 180 stopni około 20 min.
  2. Przygotuj krem twarogowy. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem. W drugiej miseczce rozmiksuj twaróg i stopniowo dodawaj do niego ubitą śmietanę.
  3. Rownomienie rozsmaruj na ubieczonym i ostudzonym spodzie.
  4. Przygotuj wierzchnią warstwę. W napoju FANTA wymieszaj budynie, dodaj cukier i gotuj aż zgęstnieje. Jeszcze gorące wylej na nadzienie twarogowe i pozostaw do ostygnięcia. Gorącą wierzchnią warstwę lej bardzi ostrożnie, aby nie zniszczyć pięknie wygładzonego nadzienia twarogowego. 
  5. Pokrój na kawałki i podawaj. Smacznego!
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz