Ciasto czekoladowo-kokosowe

Przepis Ciasto czekoladowo-kokosowe

Dodał: NajKasia, 31.5.2022

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

W tym cieście najgorsze jest czekanie. Najlepsze jest dopiero na drugi dzień więc polecam je robić wieczorem aby stało całą noc i podawać je dopiero rano na przykład do śniadania do filiżanki herbaty lub do filiżanki porannej kawy. Jeśli tak jak ja będziesz je jednak piekła w ciągu dnia to połowa blaszki zniknie natychmiast :D

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 31.5.2022

Kategorie:

SKŁADNIKI

Spód:

250 gmargaryny
200 gczekoladu do gotowania
1 kubekcukru (około 250 ml)
1 i 1/2 kubkamąki
2 szt.jajek
1 małe op.proszku do pieczenia
1 op.cukru waniliowego
1 kubekmleka

Nadzienie kokosowe:

250 gwióków kokosowych
1 szt.mleka skondensowanego
1 szt.jajko

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Margarynę oraz połamaną czekoladę rozpuść nad parą i pozostaw aby trochę ostygło.
  2. Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mleko oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj. Następnie dodaj rozpuszczoną czekoladę.
  3. Ciasto wylej na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blaszkę.
  4. Nadzienie kokosowe:
    Wymieszaj razem wiórki kokosowe, mleko skondensowane oraz jajko i rób kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układaj je na cieście.
  5. Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 20 - 30 min.
  6. Posyp wiórkami kokosowymi i odstaw do następnego dnia.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj