Ciasto czekoladowo-kokosowe

Dodał: NajKasia, 31.5.2022
Kategorie:
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
W tym cieście najgorsze jest czekanie. Najlepsze jest dopiero na drugi dzień więc polecam je robić wieczorem aby stało całą noc i podawać je dopiero rano na przykład do śniadania do filiżanki herbaty lub do filiżanki porannej kawy. Jeśli tak jak ja będziesz je jednak piekła w ciągu dnia to połowa blaszki zniknie natychmiast :D
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 31.5.2022
Kategorie:
SKŁADNIKI
Spód:
250 gmargaryny
200 gczekoladu do gotowania
1 kubekcukru (około 250 ml)
1 i 1/2 kubkamąki
2 szt.jajek
1 małe op.proszku do pieczenia
1 op.cukru waniliowego
1 kubekmleka
Nadzienie kokosowe:
250 gwióków kokosowych
1 szt.mleka skondensowanego
1 szt.jajko
- Margarynę oraz połamaną czekoladę rozpuść nad parą i pozostaw aby trochę ostygło.
- Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mleko oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj. Następnie dodaj rozpuszczoną czekoladę.
- Ciasto wylej na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blaszkę.
- Nadzienie kokosowe:
Wymieszaj razem wiórki kokosowe, mleko skondensowane oraz jajko i rób kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układaj je na cieście. - Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 20 - 30 min.
- Posyp wiórkami kokosowymi i odstaw do następnego dnia.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Čokoládovo - kokosové řezy.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Čokoládovo - kokosové rezy.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schokoladenkokoskuchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Csokoládés-kókuszos szelet.
KOMENTARZE DO PRZEPISU