NajPrzepis.pl Ciasto czekoladowo-kokosowe
Ciasto czekoladowo-kokosowe
Przepis Ciasto czekoladowo-kokosowe
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

W tym cieście najgorsze jest czekanie. Najlepsze jest dopiero na drugi dzień więc polecam je robić wieczorem aby stało całą noc i podawać je dopiero rano na przykład do śniadania do filiżanki herbaty lub do filiżanki porannej kawy. Jeśli tak jak ja będziesz je jednak piekła w ciągu dnia to połowa blaszki zniknie natychmiast :D

NajKasia    ·   31.5.2022

Ciasto czekoladowo-kokosowe

W tym cieście najgorsze jest czekanie. Najlepsze jest dopiero na drugi dzień więc polecam je robić wieczorem aby stało całą noc i podawać je dopiero rano na przykład do śniadania do filiżanki herbaty lub do filiżanki porannej kawy. Jeśli tak jak ja będziesz je jednak piekła w ciągu dnia to połowa blaszki zniknie natychmiast :D

Składniki

Spód:

250 g
margaryny
200 g
czekoladu do gotowania
1 kubek
cukru (około 250 ml)
1 i 1/2 kubka
mąki
2 szt.
jajek
1 małe op.
proszku do pieczenia
1 op.
cukru waniliowego
1 kubek
mleka

Nadzienie kokosowe:

250 g
wióków kokosowych
1 szt.
mleka skondensowanego
1 szt.
jajko
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Margarynę oraz połamaną czekoladę rozpuść nad parą i pozostaw aby trochę ostygło.
  2. Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mleko oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj. Następnie dodaj rozpuszczoną czekoladę.
  3. Ciasto wylej na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blaszkę.
  4. Nadzienie kokosowe:
    Wymieszaj razem wiórki kokosowe, mleko skondensowane oraz jajko i rób kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układaj je na cieście.
  5. Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 20 - 30 min.
  6. Posyp wiórkami kokosowymi i odstaw do następnego dnia.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz