Ciasto biszkoptowe z budyniem i polewą czekoladową
Przepisów na ciasta nigdy za wiele. Ten przepis możesz dowolnie modyfikować, wystarczy zmienić smak budyniu. Szybkie i smaczne ciasto, z podstawowych składników, które na pewno masz zawsze w domu.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
Spód
3 szt.jajek
100 gcukru trzcinowego
50 mloleju
200 mlmleka
250 gmąki orkiszowej
1 małe op.proszku do pieczenia
Krem budyniowy
1 szt.budyniu karmelowego
400 mlmleka
25 gcukru trzcinowego
200 gdelikatnego twarogu
Polewa czekoladowa
150 ggorzkiej czekolady
75 mlmleka
- Jajka zmiksuj z cukrem do osiągnięcia pianki. Następnie zmiksuj z olejem i mlekiem. Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylej na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blaszkę (albo wyłożoną papierem do pieczenia). Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
- Z mleka, budyniu w proszku i cukru ugotuj gęsty budyń. Delikatnie ostygnięty wymieszaj z twarogiem.
- W upieczonym spodzie zrób drewnianą łyżką dziurki. Następnie wierzch ciasta posmaruj kremem.
Krem budyniowy był dość niską warstwą, więc jeśli ktoś chce mieć wyższą to może podwoić ilość składników.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Piškotový koláč s pudinkem a čokoládovou polevou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Piškótový koláč s pudingom a čokoládovou polevou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Biskuitkuchen mit Pudding-Creme und Schokoladenglasur an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Piskótaszelet pudinggal és csokiöntettel.
KOMENTARZE DO PRZEPISU