NajPrzepis.pl Desery Desery bez pieczenia Ciasto bez pieczenia z herbatników be-be i kwaśnej śmietany
Ciasto bez pieczenia z herbatników be-be i kwaśnej śmietany
Przepis Ciasto bez pieczenia z herbatników be-be i kwaśnej śmietany
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   24.5.2023

Ciasto bez pieczenia z herbatników be-be i kwaśnej śmietany

Muszę przyznać że naprawdę jestem wariatką, jeśli chodzi o pieczenie. Ale nawet mi nie chce się piec w środku tygodnia pełnego pracy. Ale gdy nachodzi mnie chęć na coś słodkiego to ten robal w głowie wierci i wierci i nie da Ci spokoju, dopóki nie zmobilizujesz resztek sił i nie "machniesz" po całodniowej męczącej "szychcie" chociaż czegoś małego.

25 min.
Przygotowanie
Składniki
2 op.
kakaowych herbatników Be-Be
3 op.
kwaśnej śmietany (łącznie 600g)
3 op.
cukru waniliowego
rum do smaku (nie musi być)
1/2 torebki
puddingu bez gotowania marki Dr.Oetker
100 g
wysokiej jakości czekolady do gotowania (ja używam z Lidla 52%)
100 g
śmietany kremówki
Sposób przepisu
Drukuj
  1. W misce wymieszaj kwaśne śmietany z cukrem i rumem a potem do mieszanki rózgą wymieszaj pudding w proszku dr Oetker Creme Olé bez gotowania.
  2. Poszczególne herbatniki posmaruj powstałym, ułóż koło siebie na stojąco i wyrównaj na tacy. Gotowe daj na noc do lodówki aby stężało a potem posmaruj polewą czekoladową.
  3. Polewa: Do miski połam czekoladę i zalej gorącą śmietaną. Poczekaj chwilę aż się rozpuści a potem wymieszaj plastikową szpatułką aż masa będzie gładka. Od razu posmaruj nią ciasto, poczekaj aż polewa stężeje i możesz podawać.
  4. Uwaga: Krój na ukos aby pojawił się efekt "zebry".
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz