NajPrzepis.pl Desery Kołacze Ciasto bananowe bez pieczenia - hit nadchodzącego lata
Ciasto bananowe bez pieczenia - hit nadchodzącego lata
Przepis Ciasto bananowe bez pieczenia - hit nadchodzącego lata
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Orzeźwiające bananowe ciasto bez pieczenia, które idealnie pasuje na gorące letnie dni. Na pewno nie będziesz musiała spędzać w kuchni wielu godzin a efekt końcowy jest bezcenny. Już nigdy nie będziesz kupować gotowych deserów z cukierni. Koniecznie wypróbuj to szybkie bananowe ciasto bez pieczenia z kremem budyniowym.

NajKasia    ·   27.5.2022

Ciasto bananowe bez pieczenia - hit nadchodzącego lata

Orzeźwiające bananowe ciasto bez pieczenia, które idealnie pasuje na gorące letnie dni. Na pewno nie będziesz musiała spędzać w kuchni wielu godzin a efekt końcowy jest bezcenny. Już nigdy nie będziesz kupować gotowych deserów z cukierni. Koniecznie wypróbuj to szybkie bananowe ciasto bez pieczenia z kremem budyniowym.

35 min.
Przygotowanie
Składniki

Potrzebujemy:

250 g
dużych biszkoptów
300 g
masła
2 op.(2x40 g)
budyniu bez cukru
700 - 800 ml
mleka
60 g
cukru kryształ
1 łyżka
skrobi ziemniaczanej
1-2 łyżki
kakao
70 g
galaretki truskawkowej
2 op. (2x 70 g)
galaretki cytrynowej
3 - 4 szt.
bananów
Sposób przepisu
Drukuj
35 min.
Przygotowanie
  1. Do garnka wlej około 600 ml mleka, dodaj cukier i zagotuj. Resztę mleka wymieszaj z budyniem oraz mąką i wlej do wrzącego mleka. Ugotuj budyń. Budyń przykryj folią i pozostaw do ostygnięcia.
  2. Przygotuj galaretkę truskawkową zgodnie z przepisem na opakowaniu, tylko daj trochę mniej wody niż jest podane w przepisie.
  3. Do miski od miksera dodaj miękkie masło, podczas miksowania go łyżka po łyżce dodawaj ostygnięty budyń.
  4. Biszkopty zamocz w galaretce truskawkowej i ułóż je obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Potem nałóż połowę kremu i łyżką równomiernie go rozetrzyj. Na kremie ułóż kolejną warstwę biszkoptów, polej galaretką truskawkową równomiernie ją rozetrzyj i włóż blaszkę do lodówki aby galaretka stężała.
    Do pozostałego kremu dodaj kakao i dokładnie wymieszaj.
  5. Krem nałóż na galaretkę truskawkową i wygładź na wierzchu.
    Na kremie ułóż obok siebie banany pokrojone w plasterki, polej je sokiem z cytryny, zalej galaretką cytrynową (przygotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu tylko daj mniej wody) i włóż deser do lodówki na całą noc.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz