Crinkles charakteryzuje popękana tekstura, która je ozdabia i powoduje, że masa czekoladowa kontrastuje z polewą z cukru pudru. Nazwa pochodzi od angielskiego słowa crinkles, czyli pogniecione lub popękane. Te ciasteczka o intensywnie czekoladowym smaku zwykle przygotowuje się w Europie w okresie Wielkanocy. Ciężko jest jednak dokładnie poznać ich prawdziwą historię ponieważ pomiędzy Niemcami a Belgią od dawna trwa spór o tradycyjny przepis na nie. Polubisz nie tylko to, że są mało wymagające jeśli chodzi o przygotowanie ale również to, że można je robić również o innym smaku.
Crinkles charakteryzuje popękana tekstura, która je ozdabia i powoduje, że masa czekoladowa kontrastuje z polewą z cukru pudru. Nazwa pochodzi od angielskiego słowa crinkles, czyli pogniecione lub popękane. Te ciasteczka o intensywnie czekoladowym smaku zwykle przygotowuje się w Europie w okresie Wielkanocy. Ciężko jest jednak dokładnie poznać ich prawdziwą historię ponieważ pomiędzy Niemcami a Belgią od dawna trwa spór o tradycyjny przepis na nie. Polubisz nie tylko to, że są mało wymagające jeśli chodzi o przygotowanie ale również to, że można je robić również o innym smaku.
Krótkie video degustacje, którym się nie oprzesz
Wybieraj spośród najlepszych przepisów w jednym miejscu
Najlepsze przepisy video od nas, z którymi będziesz w stanie przygotować jedzenie łatwo i szybko.
Codziennie pomysły na smaczne jedzenie dla całej rodziny