Chiński makaron z mięsem z kurczaka gotowy w 15 minut

Przepis Chiński makaron z mięsem z kurczaka gotowy w 15 minut

Dodał: NajKasia, 11.6.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeśli chcesz ugotować coś szybkiego to koniecznie zainspiruj się tym przepisem. Dawniej gdyby ktoś mnie poczęstował takim jedzeniem to pewnie bym odmówiła ponieważ ten chiński makaron nie wygląda zbyt zachęcająco, ale teraz mogłabym to jeść cały czas. Czasami zamiast tego makaronu biorę ryżowy, albo jakiś inny grubszy, cieńszy, w zależności od tego co znajdę w domu. To danie jest pyszne.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 11.6.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

Marynata do mięsa:

300 gpiersi z kurczaka
1 łyżkaskrobi kukurydzianej
1 szt.jajko
1 łyżeczkaprzyprawy curry
1 łyżeczkaprzyprawy do grilla
1/2 łyżeczkisoli

Do dokończenia:

450 gmrożonej chińskiej mieszanki warzywnej
1 opakowaniechińskiego makaronu
10 mloleju
do smakusos sojowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. 2 godziny przez przygotowywaniem całego jedzenia zamarynuj mięso. Piersi z kurczaka pokrój na małe kawałki, dodaj skrobię, jajka, przyprawy i sól. Dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki.
  2. Na bardzo rozgrzaną patelnię wlej olej i prędko opiecz mięso. Mieszaj, aby poszczególne kawałki się od siebie oddzieliły. Gdy mięso jest opieczone i ma złocisty kolor dodaj sos sojowy. Zalej szklanką wody, włóż suchy makaron i przykryj pokrywką.
  3. Po 5 minutach zdejmij pokrywkę i miękki makaron wymieszaj z mięsem. Dodaj mrożone warzywa, dopraw solą i pieprzem, jeszcze chwilę smaż a potem podawaj.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj