NajPrzepis.pl Desery Najlepsze desery Cheesecake Cheesecake z najlepszą polewą czekoladową
Cheesecake z najlepszą polewą czekoladową
Przepis Cheesecake z najlepszą polewą czekoladową
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   19.4.2022

Cheesecake z najlepszą polewą czekoladową

Mój przepis na fantastyczny cheesecake. Ta polewa to numer jeden!!! Próbowałam już polewy ganache, klasycznej polewy ale ta jest najlepsza.

Składniki

Spód:

200 g
maślanych herbatników
100 g
masła

Krem:

3 szt.
jajek
3 łyżki
cukru pudru
3 łyżki
mąki
100 g
rozpuszczonej białej czekolady
150 g
mleko skondensowane w tubce (Lidl)
200 ml
kwaśnej śmietany
100 g
śmietankowy serek do smarowania
500 g
delikatnego twarogu

Polewa:

200 ml
kwaśnej śmietany
100 g
czekolady do gotowania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Do klasycznej formy na tort o średnicy 24 cm włóż rozgniecione 200 g maślanych herbatników wymieszanych ze 100 g rozpuszczonego masła.
  2. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.
  3. Następnie zmiksuj 3 jajka z 3 łyżkami cukru pudru i 3 łyżkami mąki, potem zmiksuj ze 100 g rozpuszczonej białej czekolady, 1 mleko skondensowane w tubce 150g (jest w Lidlu), 1 kwaśną śmietanę 200 ml, 100 g śmietankowego serka do smarowania o naturalnym smaku, 500 g delikatnego twarogu.
  4. Wszystko razem wymieszaj i wlej na spód z herbatników i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut.
  5. Pozostaw do ostygnięcia i polej polewą czekoladową: 100 g czekolady do gotowania rozpuść i wymieszaj ją z 200 ml kwaśniej śmietany, posmaruj cheesecake, ułóż owoce i pozostaw aby stężało.

Mój blog: Aďkine overené recepty

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz