Cheesecake z najlepszą polewą czekoladową

Przepis Cheesecake z najlepszą polewą czekoladową

Dodał: NajKasia, 19.4.2022

Kategorie: Torty, Słodkie torty, Cheesecake, Najlepsze desery, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Mój przepis na fantastyczny cheesecake. Ta polewa to numer jeden!!! Próbowałam już polewy ganache, klasycznej polewy ale ta jest najlepsza.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 19.4.2022

Kategorie: Torty, Słodkie torty, Cheesecake, Najlepsze desery, Desery

SKŁADNIKI

Spód:

200 gmaślanych herbatników
100 gmasła

Krem:

3 szt.jajek
3 łyżkicukru pudru
3 łyżkimąki
100 grozpuszczonej białej czekolady
150 gmleko skondensowane w tubce (Lidl)
200 mlkwaśnej śmietany
100 gśmietankowy serek do smarowania
500 gdelikatnego twarogu

Polewa:

200 mlkwaśnej śmietany
100 gczekolady do gotowania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Do klasycznej formy na tort o średnicy 24 cm włóż rozgniecione 200 g maślanych herbatników wymieszanych ze 100 g rozpuszczonego masła.
  2. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.
  3. Następnie zmiksuj 3 jajka z 3 łyżkami cukru pudru i 3 łyżkami mąki, potem zmiksuj ze 100 g rozpuszczonej białej czekolady, 1 mleko skondensowane w tubce 150g (jest w Lidlu), 1 kwaśną śmietanę 200 ml, 100 g śmietankowego serka do smarowania o naturalnym smaku, 500 g delikatnego twarogu.
  4. Wszystko razem wymieszaj i wlej na spód z herbatników i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut.
  5. Pozostaw do ostygnięcia i polej polewą czekoladową: 100 g czekolady do gotowania rozpuść i wymieszaj ją z 200 ml kwaśniej śmietany, posmaruj cheesecake, ułóż owoce i pozostaw aby stężało.

Mój blog: Aďkine overené recepty

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj