NajPrzepis.pl Desery Najlepsze desery Cheesecake Cheesecake o smaku Kinder chocolate i Milky way
Cheesecake o smaku Kinder chocolate i Milky way
Przepis Cheesecake o smaku Kinder chocolate i Milky way
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Jeśli chcesz sprawić radość miłośnikowi kinder chocolate albo milky way, to przygotuj dla niego ten świetny sernik. Czekoladowo-twarogowy deser, uzupełniony słodkością jest również świetnym pomysłem na imprezę lub dla gości. Nie tylko pięknie wygląda ale na pewno również będzie Ci smakować.

NajKasia    ·   29.9.2022

Cheesecake o smaku Kinder chocolate i Milky way

Jeśli chcesz sprawić radość miłośnikowi kinder chocolate albo milky way, to przygotuj dla niego ten świetny sernik. Czekoladowo-twarogowy deser, uzupełniony słodkością jest również świetnym pomysłem na imprezę lub dla gości. Nie tylko pięknie wygląda ale na pewno również będzie Ci smakować.

30 min.
Przygotowanie
60 min.
Gotowanie
Składniki

Spód z herbatników

200 g
kakaowych herbatników
70 g
masła

Krem:

500 g
delikatnego twarogu
250 g
mascarpone
200 g
kwaśniej śmietany
2 szt.
jajek
2 łyżki
mąki
100 g
cukru pudru
2 łyżki
kakao
3 szt
batoników milky way
3 szt.
batoników kinder maxi

Polewa

100 g
gorzkiej czekolady
100 ml
śmietany kremówki

Do ozdoby

batoniki kinder chocolate
batoniki milky way
Sposób przepisu
Drukuj
30 min.
Przygotowanie
60 min.
Gotowanie
  1. Zmiksuj herbatniki na proszek. Dodaj masło w pokojowej temperaturze i znów zmiksuj. Mieszankę włóż do okrągłej formy (średnica 24cm) wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie rozłóż na całym dnie. Piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 8 minut.
  2. Twaróg i mascarpone krótko zmiksuj. Dodaj śmietanę i jedno po drugim jajka. Następnie dodaj mąkę i cukier. Krem podziel na 2 części. Do jednej dodaj kakao. Na wcześniej upieczony spód nałóż kakaową część.
  3. Na niej rozłóż połamane na mniejsze kawałeczki batoniki kinder maxi i milky way.
  4. Na wierzch nałóż jasną część kremu. Piecz w temperaturze 155 stopni przez 50 minut. Podczas pieczenia daj na dno piekarnika blaszkę z wodą. Po upieczeniu pozostaw cheesecake do ostygnięcia w uchylonym piekarniku na co najmniej pół godziny.
  5. Czekoladę połam do miski. W garnku rozgrzej śmietanę. Czekoladę zalej śmietaną i mieszaj dopóki nie powstanie gładka polewa. Polewą posmaruj ostygnięty. Tak przygotowane ciasto odstaw do lodówki, idealnie na całą noc.
  6. Przygotowany cheesecake możesz jeszcze dodatkowo ozdobić batonikami kinder chocolate i milky way
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz