NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Burger farmerski z serem
Burger farmerski z serem
Przepis Burger farmerski z serem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Burger farmerski z serem. Czasami trzeba gotować też inne dania niż klasyczna pieczona pierś z kurczaka albo sos z mięsem. Zrobiłam nietypowe mięsne gniazda, które owinęłam boczkiem a na wierzchu położyłam porządną porcję tartego sera. Na wierzchu chrupiące a w środku soczyste.

NajKasia    ·   6.3.2023

Burger farmerski z serem

Burger farmerski z serem. Czasami trzeba gotować też inne dania niż klasyczna pieczona pierś z kurczaka albo sos z mięsem. Zrobiłam nietypowe mięsne gniazda, które owinęłam boczkiem a na wierzchu położyłam porządną porcję tartego sera. Na wierzchu chrupiące a w środku soczyste.

Składniki

Mięso:

300 g
mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
1 łyżka
kwaśniej śmietany
1 łyżeczka
przyprawy do burgerów
3-5 plasterków boczku, na każdą sztukę burgerów 1-2 sztuki
100 g
sera gouda
50 g
szynki
2 sztuki
kiszonych ogórków
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso wymieszaj z przyprawą i kwaśną śmietaną i uformuj dwie kule, każda około 150g.
  2. Na trochę nawilżonej desce wciśnij w kule puszkę od piwa lub naczynie o podobnym kształcie. Powstanie taki jakby koszyczek.
  3. Jeszcze z puszką w mięsie uformuj lepiej koszyczek. Dookoła owiń boczkiem, wyjmij puszkę a powstałe miseczki napełnij startym serem, szynką i ogórkami.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz