Bułeczki z serka topionego i kwaśnej śmietany

Przepis Bułeczki z serka topionego i kwaśnej śmietany
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Bułeczki z kwaśnej śmietany i serka topionego. Najpierw myślałam, że nie będę eksperymentować i zrobię klasyczne ze skwarkami, ale ostatecznie zwyciężyła moja ciekawość jaki będzie efekt i spróbowałam zrobić coś nowego. I oczywiście nie żałuję, są fantastyczne.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

600 gmąki
250 gmargaryny
2 szt.jajka
1 łyżeczkasoli
1 kostkadrożdży
100 mlmleka
200 gkwaśnej śmietany
8 trójkącikówserka topionego
1 szt. do posmarowaniajajko
do posypanianasionka sezamu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Najpierw przygotuj zaczyn. W odrobinie letniego mleka rozpuśc kostkę drożdży i odstaw w pokojowej temperaturze.
  2. Powstanie zaczyn, który dodaj do miski ze wszystkimi składnikami i wyrób gładkie ciasto, które odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
  3. Po godzinie rozwałkuj na grubość około 1 cm, złóż boki na środek i odstaw na 20 minut.
  4. Potem znów rozwałkuj na grubość 1 cm i wykrój bułeczki, które ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Posmaruj jajkiem i posyp sezamem.
  6. Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj