Budyniowe łezki z kremem migdałowym

Przepis Budyniowe łezki z kremem migdałowym
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Proste budyniowe łezki, które skleisz kremem migdałowym. Ozdób według własnej fantazji, na przykład czekoladą i mielonymi migdałami.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

100 gmąki z drobnego przemiału
200 gmąki orkiszowej
1 opakowaniebudyniu waniliowego (37 g)
szczyptasoli
125 gmargaryny
1,5 łyżeczkisłodziku
3 szt.żółtek
5 łyżekmleka
kilka kropli esencji migdałowej

Nadzienie:

krem maślany z połowy porcji
krem z 125 ml mleka i 1 czubata łyżka mąki + 125 g masła i 1 płaska łyżka słodziku)
kilka kropel aromatu migdałowego
czekolada do ozdoby
migdały do ozdoby

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze składników na ciasto zrób jednolita masę.
  2. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny a następnie rozwałkuj ciasto na cienki płat. Wykrawaj ciasteczka, które przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  3. Piecz w temperaturze 170 stopni przez około 8-10 minut.
  4. Upieczone ciasteczka sklej kremem, odłóż do lodówki na 2 godziny a potem je ozdób. Zamocz w czekoladzie i posyp mielonymi migdałami.

Mój blog: Sladkosti

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj