Budyniowe ciasteczka o smaku wanilii i kakao - nie potrzebujesz żadnych foremek a świąteczne ciasteczka będą wyglądać świetnie

Przepis Budyniowe ciasteczka o smaku wanilii i kakao - nie potrzebujesz żadnych foremek a świąteczne ciasteczka będą wyglądać świetnie
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Budyniowe ciasteczka o smaku wanilii - zrobiłam połowę jasnych i połowę ciemnych. Wyrobiłam całe ciasto, podzieliłam na pół i do jednej połówki dodałam 2 łyżki kakao.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

125 gmasła
50 gcukru pudru
2 op.cukru waniliowego
50 gbudyniu waniliowego
125 gmąki tortowej
2 łyżkikakao

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Masło utrzyj z cukrem waniliowym i z cukrem pudrem do osiągnięcia piany. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z budyniem waniliowym i wyrób gładkie ciasto. Zawiń je w folię aluminiową i odłóż do lodówki na pół godziny.
  2. Z ciasta zrób wałek i pokrój go na cienkie płatki, które ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie dociśnij widelcem każde ciasteczko.
  3. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 5-8 minut. Jeśli chcesz mieć kakaowe ciasteczka wystarczy dodać dobrej jakości kakao.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj