NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Ciasteczka budyniowe Budyniowe ciasteczka o smaku wanilii i kakao - nie potrzebujesz żadnych foremek a świąteczne ciasteczka będą wyglądać świetnie
Budyniowe ciasteczka o smaku wanilii i kakao - nie potrzebujesz żadnych foremek a świąteczne ciasteczka będą wyglądać świetnie
Przepis Budyniowe ciasteczka o smaku wanilii i kakao - nie potrzebujesz żadnych foremek a świąteczne ciasteczka będą wyglądać świetnie
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Budyniowe ciasteczka o smaku wanilii - zrobiłam połowę jasnych i połowę ciemnych. Wyrobiłam całe ciasto, podzieliłam na pół i do jednej połówki dodałam 2 łyżki kakao.

NajKasia    ·   19.12.2020

Budyniowe ciasteczka o smaku wanilii i kakao - nie potrzebujesz żadnych foremek a świąteczne ciasteczka będą wyglądać świetnie

Budyniowe ciasteczka o smaku wanilii - zrobiłam połowę jasnych i połowę ciemnych. Wyrobiłam całe ciasto, podzieliłam na pół i do jednej połówki dodałam 2 łyżki kakao.

25 min.
Przygotowanie
8 min.
Gotowanie
Składniki

Będziemy potrzebować:

125 g
masła
50 g
cukru pudru
2 op.
cukru waniliowego
50 g
budyniu waniliowego
125 g
mąki tortowej
2 łyżki
kakao
Sposób przepisu
Drukuj
25 min.
Przygotowanie
8 min.
Gotowanie
  1. Masło utrzyj z cukrem waniliowym i z cukrem pudrem do osiągnięcia piany. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z budyniem waniliowym i wyrób gładkie ciasto. Zawiń je w folię aluminiową i odłóż do lodówki na pół godziny.
  2. Z ciasta zrób wałek i pokrój go na cienkie płatki, które ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie dociśnij widelcem każde ciasteczko.
  3. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 5-8 minut. Jeśli chcesz mieć kakaowe ciasteczka wystarczy dodać dobrej jakości kakao.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz