Budyniowe bożonarodzeniowe ciasteczka

Przepis Budyniowe bożonarodzeniowe ciasteczka
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Znakomite, kruche i rozpływające się w ustach. Po upieczeniu przełóż je marmoladą i polej czekoladą. Na Boże Narodzenie nie może zabraknąć tych budyniowych ciasteczek.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

600 gmąki tortowej
200 gcukru pudru
500 gmargaryny/masła
1/2 opakwaniaproszku do pieczenia
1 szt.jajko
5 opakowańbudyniu waniliowego
marmolada do przełożenia
czekolada do polania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wszystkie sypkie składniki wymieszaj w misce.
  2. W drugiej misce wymieszaj margarynę mikserem (można też użyć masła) do pianki i stopniowo łyżka za łyżką dodawaj sypką mieszankę.
  3. Powstałe ciasto odstaw do lodówki na co najmniej godzinę, a następnie za pomocą maszynki z odpowiednią końcówką zrób ciasteczka, ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10-15 minut (w zależności od grubości i wielkości poszczególnych kształtów).
  4. Ciasteczka zostaw do ostygnięcia na płaskiej powierzchni, a następnie przełóż je marmoladą. Sklejone ciastka zanurz w czekoladzie i pozostaw do zastygnięcia na kratce.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj