NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Ciasteczka budyniowe Budyniowe bożonarodzeniowe ciasteczka
Budyniowe bożonarodzeniowe ciasteczka
Przepis Budyniowe bożonarodzeniowe ciasteczka
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   12.12.2020

Budyniowe bożonarodzeniowe ciasteczka

Znakomite, kruche i rozpływające się w ustach. Po upieczeniu przełóż je marmoladą i polej czekoladą. Na Boże Narodzenie nie może zabraknąć tych budyniowych ciasteczek.

Składniki

Będziemy potrzebować:

600 g
mąki tortowej
200 g
cukru pudru
500 g
margaryny/masła
1/2 opakwania
proszku do pieczenia
1 szt.
jajko
5 opakowań
budyniu waniliowego
marmolada do przełożenia
czekolada do polania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Wszystkie sypkie składniki wymieszaj w misce.
  2. W drugiej misce wymieszaj margarynę mikserem (można też użyć masła) do pianki i stopniowo łyżka za łyżką dodawaj sypką mieszankę.
  3. Powstałe ciasto odstaw do lodówki na co najmniej godzinę, a następnie za pomocą maszynki z odpowiednią końcówką zrób ciasteczka, ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10-15 minut (w zależności od grubości i wielkości poszczególnych kształtów).
  4. Ciasteczka zostaw do ostygnięcia na płaskiej powierzchni, a następnie przełóż je marmoladą. Sklejone ciastka zanurz w czekoladzie i pozostaw do zastygnięcia na kratce.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz