Bułeczki pizzowe

Przepis Bułeczki pizzowe

Dodał: NajKasia, 27.12.2020

Kategorie: Sylwester i Nowy rok, Świąteczne wypieki

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Bułeczki cynamonowe znają wszyscy. A co powiesz na to, aby przygotować je na słono? Bułeczki pizzowe będą doskonałym pomysłem na imprezę zamiast popularnych kanapek.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 27.12.2020

Kategorie: Sylwester i Nowy rok, Świąteczne wypieki

SKŁADNIKI

CIASTO:

400 gmąki
400 gmąki tortowej
250 mlmleka
20 gświeżych drożdży
3 łyżkicukru
2 łyżeczkisoli
50 gmasła
3 jaja
3 łyżkimajonezu

Nadzienie:

250 gsalami dietetycznego
200 gsera edamskiego
1 puszkadrobnej kukurydzy
do smakuprzyprawa do pizzy
1 sztmałego leczo
do smakukeczup

Do posmarowania:

1 jajko
trochęsezamu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj dwie miski - jedną większą, drugą mniejszą. Do większej nalej mleko, wsyp drożdże i 1/3 mąki. Dodaj cukier i sól. Wymieszaj i odłóż do wyrośnięcia.
  2. W międzyczasie w drugiej misce utrzyj jajka, majonez i roztopione masło.
  3. Całość wlej do wyrośniętego ciasta i wyrabiaj, stopniowo dodając mąkę. Wyrabiaj jeszcze przez chwilę, po czym odłóż w ciepłe miejsce, aby mogło dalej wyrastać.
  4. Rozwałkuj, natrzyj keczupem i posyp startym salami, serem, leczem bez sosu i kukurydzą. Posyp przyprawą do pizzy. Zawiń jak roladę, nastęnie posmaruj jajkiem, można też posypać sezamem - wedle uznania. Pokrój na talarki. Przełóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem i pozostaw jeszcze na chwilę do wyrośnięcia. Piecz w nagrzanym piekarniku w 180 ˚C przez 15-20 minut. Smacznego!

Dziękujemy za pozwolenie na udostępnienie przepisu od wspaniałej kucharki - Diabambulki

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj