Brownies cheesecake z trzema rodzajami czekolady

Przepis Brownies cheesecake z trzema rodzajami czekolady
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ciasto w trzech warstwach, z których każda zawiera inny rodzaj czekolady. Czekoladowy spód brownies z gorzką czekoladą, twarogowy krem z białą czekoladą a na koniec polewa z mlecznej czekolady tworzą świetne połączenie. Jeśli nie potrafisz się zdecydować czy upiec brownies czy cheesecake, sięgnij po ten przepis, który z pewnością zaspokoi Twoje wszystkie kubki smakowe.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Spód brownies

100 ggorzkiej czekolady
50 gmasła
3 szt.jajek
100 gcukru trzcinowego
40 gkakao
80 gmąki orkiszowej
1/2 małe op.proszku do pieczenia

Twarogowa część

500 gdelikatnego twarogu
200 gcream cheese/ serka do smarowania
100 gbiałej czekolady
1 szt.jajko
1 łyżeczkabudyniu

Polewa

100 gczekolady mlecznej
50 mlśmietany kremówki/ mleka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajka zmiksuj z cukrem do osiągnięcia pianki. Czekoladę z masłem rozpuść nad parą lub w kuchence mikrofalowej. Zmiksuj z mieszanką jajeczną.
  2. Wymieszaj suche składniki i dodaj je do mieszanki czekoladowej. Ciasto wlej do okrągłej formy (24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.
  3. Rozpuść białą czekoladę. Twaróg i cream cheese zmiksuj, dodaj jajko i budyń i ponownie zmiksuj. Na koniec wymieszaj z rozpuszczoną czekolada.
  4. Część twarogową wylej na korpus brownies  i piecz w temperaturze 170 stopni 30-35 minut. Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia na co najmniej 15 minut w uchylonym piekarniku, a potem je wyjmij.
  5. W garnku rozpuść połamaną czekoladę razem ze śmietaną. Wylej na ostygnięte ciasto, równomiernie rozetrzyj, ozdób i odłóż do lodówki.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj