Bożonarodzeniowe migdałowe kwiatki z pianką

Przepis Bożonarodzeniowe migdałowe kwiatki z pianką
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Kolejne luksusowe bożonarodzeniowe słodkości, które pokochasz. U nas w domu wszystkie świąteczne słodycze zdobione lub nadziewane pianką znikają a mgnieniu oka. Te migdałowe kwiatuszki nie są żadnym wyjątkiem.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

200 gmąki
60 gcukru pudru
110 gmargaryny
2 szt.żółtka

Pianka migdałowa:

2 szt.białek
100 gcukru pudru
100 głuskanych mielonych migdałów
1/4 łyżeczkimielonego cynamonu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze wszystkich składników wyrób ciasto i pozostaw w zimnym miejscu na co najmniej 2 godziny (ja zostawiam na całą noc).
  2. Rozwałkuj na cienki płat o grubości 2 - 3 mm i wykrawaj kwiatki. Daj je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  3. Na każdy kwiatek strzykaj pianką migdałową. Przygotuj ją w ten sposób: Białka ubij na sztywną pianę i łyżka po łyżce dodawaj cukier i stale miksuj. Na końcu delikatnie wymieszaj z mielonymi migdałami i cynamonem.
  4. Masę daj do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i strzykaj na kwiatki.
  5. Piecz w średnio nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni tak, aby pianka na kwiatkach pozostała jaśniejsza, ja piekę około 10 min.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj