Bombowy czekoladowy deser bez mąki, który dosłownie rozpływa się w ustach
Doskonałe, rozpływające się w ustach ciasto, które spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających koneserów. Nie jest wymagający pod względem pracy, choć mogło by się wydawać, że będzie. Jest w stanie go przygotować nawet początkująca osoba, która z pieczeniem nie ma prawie żadnego doświadczenia. Starałam się opisać cały proces jak najdokładniej, abyś podczas pracy nie miała żadnych problemów. Koniecznie spróbuj.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
Ciasto:
85 gmasła
100 gczekolady
6 szt.żółtek
20 gcukru kryształ
6 gkakao
6 szt.białek
1 gsoli
80 gcukru kryształ
Krem:
10 gziaren kawy
75 gmleka
130 gczekolady
300 gśmietany kremówki
25 gcukru kryształ
- Masło razem z czekoladą rozpuść w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną masę odstaw na bok i pozostaw na chwilę do ostygnięcia..
- 1/3 ubitej piany z białek dodaj do masy czekoladowej i delikatnie wymieszaj drewniana łyżką. Dodaj ponownie 1/3 i dokładnie ale lekko wymieszaj. Dodaj pozostałą pianę z białek i znów dokładnie, ale delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto wyłóż na dużą blaszkę z papierem do pieczenia, ładnie wygładź i piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku.
- Przygotuj krem. Mleko daj do garnka, dodaj ziarna kawy i doprowadź do wrzenia. Gdy zacznie wrzeć odstaw i zakryj. Pozostaw na pół godziny, Po pół godzinie znów doprowadź mleko z ziarnami kawy do wrzenia. Zdejmij z ognia i jeszcze gorące mleko z ziarnami przecedź przez sitko do miski z połamaną czekoladą. Dokładnie wymieszaj, aby czekolada połączyła się z mlekiem i pozostaw do ostygnięcia.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bombastický čokoládový dezert bez mouky, který se doslova rozplývá na jazyku.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Bombastický čokoládový dezert bez múky, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Fantastisches Schokoladendessert ohne Mehl an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Bombasztikus csokoládés süti liszt nélkül – szinte szétolvad a nyelven.
KOMENTARZE DO PRZEPISU