Bombowe bułeczki z mlekiem skondensowanym, które nie potrzebują wyrastać a i tak są pięknie puszyste

Przepis Bombowe bułeczki z mlekiem skondensowanym, które nie potrzebują wyrastać a i tak są pięknie puszyste

Dodał: NajKasia, 9.7.2022

Kategorie: Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Bombowe bułeczki z mlekiem skondensowanym, które nie potrzebują wyrastać a i tak są pięknie puszystePrzepis Bombowe bułeczki z mlekiem skondensowanym, które nie potrzebują wyrastać a i tak są pięknie puszyste
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Wspaniałe bułeczki nadziewane karmelowym mlekiem skondensowanym, które pokochasz. Z ciastem pracuje się luksusowo, dzięki masłu i śmietanie jest delikatne i puszyste. Koniecznie spróbuj.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Bombowe bułeczki z mlekiem skondensowanym, które nie potrzebują wyrastać a i tak są pięknie puszystePrzepis Bombowe bułeczki z mlekiem skondensowanym, które nie potrzebują wyrastać a i tak są pięknie puszyste

Dodał: NajKasia, 9.7.2022

Kategorie: Obiad, Pora dnia

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

85 gmasła
300 gmąki
1 op.cukru waniliowego
1 łyżkacukru pudru
100 mlśmietany kremówki
1 szt.cytryna
1 szt.jajko
1 małe op.proszku do pieczenia
karmelowe mleko skondensowane do nadziewania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Masło pokrój na kosteczki lub zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Dodaj pozostałe składniki i wyrób delikatne ciasto, które oddziela się od ścian miski.
  2. Rozwałkuj na prostokąt, pokrój na kwadraty i napełnij karmelowym mlekiem skondensowanym. Zawiń w bułeczki i ułóż na blaszce, którą wcześniej wysmaruj masłem. Posmaruj bułeczki roztrzepanym masłem i piecz w temperaturze 175 stopni przez około 20 minut.
  3. Po upieczeniu posyp po wierzchu cukrem pudrem i podawaj. Jeśli chcesz możesz też zrobić kruszonkę z masła, cukru i mąki.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj