NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Bombowe bułeczki z mlekiem skondensowanym, które nie potrzebują wyrastać a i tak są pięknie puszyste
Bombowe bułeczki z mlekiem skondensowanym, które nie potrzebują wyrastać a i tak są pięknie puszyste
Przepis Bombowe bułeczki z mlekiem skondensowanym, które nie potrzebują wyrastać a i tak są pięknie puszyste

Wspaniałe bułeczki nadziewane karmelowym mlekiem skondensowanym, które pokochasz. Z ciastem pracuje się luksusowo, dzięki masłu i śmietanie jest delikatne i puszyste. Koniecznie spróbuj.

NajKasia    ·   9.7.2022

Bombowe bułeczki z mlekiem skondensowanym, które nie potrzebują wyrastać a i tak są pięknie puszyste

Wspaniałe bułeczki nadziewane karmelowym mlekiem skondensowanym, które pokochasz. Z ciastem pracuje się luksusowo, dzięki masłu i śmietanie jest delikatne i puszyste. Koniecznie spróbuj.

45 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki
85 g
masła
300 g
mąki
1 op.
cukru waniliowego
1 łyżka
cukru pudru
100 ml
śmietany kremówki
1 szt.
cytryna
1 szt.
jajko
1 małe op.
proszku do pieczenia
karmelowe mleko skondensowane do nadziewania
Sposób przepisu
Drukuj
45 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
  1. Masło pokrój na kosteczki lub zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Dodaj pozostałe składniki i wyrób delikatne ciasto, które oddziela się od ścian miski.
  2. Rozwałkuj na prostokąt, pokrój na kwadraty i napełnij karmelowym mlekiem skondensowanym. Zawiń w bułeczki i ułóż na blaszce, którą wcześniej wysmaruj masłem. Posmaruj bułeczki roztrzepanym masłem i piecz w temperaturze 175 stopni przez około 20 minut.
  3. Po upieczeniu posyp po wierzchu cukrem pudrem i podawaj. Jeśli chcesz możesz też zrobić kruszonkę z masła, cukru i mąki.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz