NajPrzepis.pl Desery Babki Błyskawiczna sypana babka o smaku batonika margot. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w 10 minut i włożyć do piekarnika
Błyskawiczna sypana babka o smaku batonika margot. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w 10 minut i włożyć do piekarnika
Przepis Błyskawiczna sypana babka o smaku batonika margot. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w 10 minut i włożyć do piekarnika
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   19.5.2023

Błyskawiczna sypana babka o smaku batonika margot. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w 10 minut i włożyć do piekarnika

Kolejny przepis z mojego zbioru na babki. Tym razem z egzotycznym smakiem czeskiego batonika margot. Spróbuj, to wspaniała zmiana!

25 min.
Przygotowanie
50 min.
Gotowanie
Składniki
2 szt.
jajek
1 kubek
kaszki mannej
2 kubki
mąki
1 szt.
proszku do pieczenia
1/2 kubka
oleju
1 kubek
mleka
2 łyżki
kakao
1/2 kubka
cukru pudru
1 szt.
batonik margot
1/2 kubka
siekanych orzechów włoskich
garść
orzechów włoskich do posypania
100 g
gorzkiej czekolady na polewę
trochę
oleju na polewę
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Wymieszaj jajka, kaszkę mannę, mąkę, proszek do pieczenia, olej, mleko, kakao, orzechy i cukier.
  2. Do ciasta zetrzyj na tarce na dużych oczkach batonik margot. Jeśli ciasto wyszło za gęste to dolej trochę mleka.
  3. Piecz 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
  4. Babkę pozostaw do ostygnięcia i polej czekoladą, którą wcześniej rozpuść i wymieszaj z odrobiną oleju.
  5. Posyp orzechami do ozdoby.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz