Biszkoptowe ule bez pieczenia - najlepszy deser na święta

Przepis Biszkoptowe ule bez pieczenia - najlepszy deser na święta
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeden spośród najlepszych przepisów z moich świątecznych wypieków. Muszę przyznać że znów je zrobiłam ze sporym wyprzedzeniem czasowym ale tylko na próbę z połowy podanej ilości składników. Zjedliśmy wszystko na jeden raz i znów sobie przypomniałam co mnie czeka w kuchni za miesiąc. Czy ty również nie możesz się już doczekać czasu przygotować do świąt? :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

160 gmielonych biszkoptów
160 gcukru pudru
1 łyżkaholenderskiego kakao
60 gmiękkiego tłuszczu
1 szt.jajko
5 łyżekrumu

Krem:

80 gmasła
1 szt.żółtko
1 op.cukru waniliowego
1 łyżkarumu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Z ciasta odkrawaj mniejsze kawałki i wciskaj je do foremek na ule wysypanych cukrem pudrem.
  2. Drugim końcem drewnianej łyżki wyciśnij dziurkę na krem i wyjmij ule z foremek.
  3. Pozostaw na noc aby trochę stężały, napełnij kremem i przykryj biszkoptem.
  4. Przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj