Biszkoptowe ciasto z brzoskwiniami

Przepis Biszkoptowe ciasto z brzoskwiniami

Dodał: NajKasia, 7.10.2021

Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Klasyczny deser bez pieczenia z owocami i biszkoptami. To bardzo stary przepis ale stale sprawia radość nie jednemu łasuchowi.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 7.10.2021

Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery

Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

3 kubeczkiśmietany 12%
2 opakowaniabiszkoptów cukierniczych
1 szt.duży naturalny jogurt śmietankowy (albo mogą być 2 śmietany kremówki)
2 op.śmietanfix
4 łyżkimiodu
2 puszkibrzoskwiń
cukier do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj formę albo blaszkę. Brzoskwinie odcedź, sok odstaw na bok a owoce pozostaw aby odciekły.
  2. Ocieknięte brzoskwinie pokrój w paski. W misce wymieszaj duży jogurt naturalny ze śmietaną 12%, dodaj ciekły miód i smietanfix. Dobrze wymieszaj.
  3. Krem dosłódź do smaku. Biszkopty namaczaj w soku z brzoskwiń (tylko krótko) i układaj na dnie formy, w ten sposób przygotuj pierwszą warstwę. Polej kremem, ułóż brzoskwinie i znów ułóż biszkopty, znów polej kremem, znów owoce. Zrób 2 - 3 warstwy w zależności od wysokości formy i ilości składników.
  4. Ostatnią warstwą musi być krem, na którym ułóż pozostałe owoce. Daj na noc do lodówki.

Źródło: Vaření a pečení s radostí

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj