Bezglutenowe ciasto porzeczkowe

Przepis Bezglutenowe ciasto porzeczkowe

Dodał: NajKasia, 8.5.2021

Kategorie: Torty, Zdrowe przepisy

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Bezglutenowe ciasto porzeczkowe

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 8.5.2021

Kategorie: Torty, Zdrowe przepisy

SKŁADNIKI

Ciasto:

220 gmąki bezglutenowej
1 łyżeczkasody
200 mlmleka sojowego
2 szt.jajek
2 łyżkacukru trzcinowego
4 łyżkioleju+ do posmarowania formy
1 łyżkawiórków kokosowych do posypania formy

Górna warstwa:

300 gporzeczek

Kruszonka:

1 łyżkamąki bezglutenowej
1 łyżeczkacukru trzcinowego
1 łyżkaoleju

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni. Jajka, mleko, olej i cukier w mniejszej misce wymieszaj rózgą.
  2. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej do miski. Dodaj płynną mieszankę z cukrem i wszystko szybko mieszaj aby powstało dość rzadkie ciasto.
  3. Wlej do przygotowanej formy.
  4. Porzeczki równomiernie rozłóż na cieście.
  5. Składniki na kruszonkę włóż do średnio dużej miski i palcami postaraj się wyrobić ciasto, dopóki cała mieszanka nie przypomina kruszonki. Posyp nią ciasto. Włóż do piekarnika i piecz 35–40 minut aż będzie złociste.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj