Bez cukru, bez mąki a przede wszystkim gotowy w 10 minut cheesecake z malinami

Przepis Bez cukru, bez mąki a przede wszystkim gotowy w 10 minut cheesecake z malinami
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Przygotowanie zajęło mi około 10 minut, z pewnością nie więcej. To bardzo prosty tort, który zjesz jeszcze szybciej niż go przygotowujesz.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

1 op.bezglutenowych herbatników
30 gmasła
1 łyżkaoleju kokosowego
250 gmascarpone
250 gdelikatnego twarogu
miód lub słodzik do smaku
250 gmalin
1/2 op.żelatyny w proszku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Herbatniki zmiksuj blenderem na proszek, dodaj rozpuszczone masło i rozpuszczony olej kokosowy (olej dodałam tylko po to, by mieć pewność, że spód na 100% stężeje).
  2. Przygotowałam najmniejszą okrągłą formę do pieczenia jaką znalazłam w domu - 15 cm, dno wyłóż papierem do pieczenia i daj do formy masę z herbatników. Wygładź masę łyżką i daj do formy mascarpone zmiksowane z twarogiem (posłodziłam słodzikiem ale równie dobrze możesz użyć miód lub cukier, jak chcesz). Dałam wysokiej jakości mascarpone, które jest sztywne, a nie tak jak podróbki, które nawet w opakowaniu się poruszają. Dobrej jakości mascarpone jest gęste i łyżkę się gorzej wyjmuje z opakowania.
  3. Na tę masę z mascarpone, którą ładnie wygładź, nałóż masę malinową - maliny zmiksuj blenderem na mus, dodaj połowę żelatyny i delikatnie ogrzej mus w kuchence mikrofalowej. Nalej na masę z mascarpone i odstaw do lodówki.
  4. Przygotowanie zajmuje około 10 minut, z pewnością nie więcej. To bardzo prosty tort, który zjesz jeszcze szybciej niż go przygotowujesz.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj