SKŁADNIKI
Ciasto:
3 szt.jajek
40 gcukru pudru
20 gkakao
10 mlwody
60 gmąki
1/2 łyżeczkiproszku do pieczenia
Krem:
300 mlmleka
100 gcukru
1 op.cukru waniliowego
40 gbudyniu waniliowego
80 gmasła
150 mlśmietany kremówki
250 gdelikatnego twarogu
500 gbananów
Ponadto będziemy potrzebować:
czekoladę do ozdoby
- Żółtka zmiksuj z cukrem pudrem do osiągnięcia pianki, w drugiej misce zmiksuj białka na sztywną pianę. Kakao w proszku wymieszaj z wodą i dolej do zmiksowanej piany z żółtek, wymieszaj i dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wymieszaj z ubitą pianą z białek i wylej ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blaszkę do pieczenia o wymiarach 18 x 27 cm. Ciasto ładnie wygładź i piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 12 - 15 minut. Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia.
- Ostygnięty budyń z masłem wymieszaj z twarogiem i z ubitą śmietaną.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Banánové řezy alá pribináček.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Banánové rezy alá Pribináčik.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Bananenkuchen alla Leckermäulchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Banános-pudingos szelet.
Ile to ciasto ma kcal?