NajPrzepis.pl Desery Babki Babka z twarogiem
Babka z twarogiem
Przepis Babka z twarogiem
NajKasia    ·   15.12.2020

Babka z twarogiem

Babka z twarogiem. Smakuje świetnie, polecam.

Składniki

Ciasto:

3 szt.
jajek
150 g
cukrul
60 ml
oleju
100 ml
mleka
300 g
mąki
2 łyżki
kakao
1 małe opl.
proszku do pieczenia

Nadzienie twarogowe:

500 g
miękkiego twarogu
4 łyżki
cukru
1 op.
cukru waniliowego
1 op.
budyniu waniliowego
100 ml
mleka
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Najpierw przygotuj nadzienie twarogowe mieszając ze sobą wszystkie składniki.
  2. Następnie przygotuj ciasto. Całe jajka ubij z cukrem do osiągnięcia pianki. Stopniowo dodawaj olej i mleko a na końcu ostrożnie wymieszaj mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.
  3. Do natartej tłuszczem i obsypanej mąką formy włóż warstwę ciasta, na nie połowę nadzienia twarogowego, następnie znów warstwę ciasta, resztę nadzienia twarogowego i na koniec resztę ciasta. Włóż do piekarnika nagrzanego na 200 °C, po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 160 °C i dopiecz.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz