Babka z twarogiem

Przepis Babka z twarogiem

Dodał: NajKasia, 15.12.2020

Kategorie: Babki, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiem
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Babka z twarogiem. Smakuje świetnie, polecam.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiemPrzepis Babka z twarogiem

Dodał: NajKasia, 15.12.2020

Kategorie: Babki, Desery

SKŁADNIKI

Ciasto:

3 szt.jajek
150 gcukrul
60 mloleju
100 mlmleka
300 gmąki
2 łyżkikakao
1 małe opl.proszku do pieczenia

Nadzienie twarogowe:

500 gmiękkiego twarogu
4 łyżkicukru
1 op.cukru waniliowego
1 op.budyniu waniliowego
100 mlmleka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Najpierw przygotuj nadzienie twarogowe mieszając ze sobą wszystkie składniki.
  2. Następnie przygotuj ciasto. Całe jajka ubij z cukrem do osiągnięcia pianki. Stopniowo dodawaj olej i mleko a na końcu ostrożnie wymieszaj mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.
  3. Do natartej tłuszczem i obsypanej mąką formy włóż warstwę ciasta, na nie połowę nadzienia twarogowego, następnie znów warstwę ciasta, resztę nadzienia twarogowego i na koniec resztę ciasta. Włóż do piekarnika nagrzanego na 200 °C, po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 160 °C i dopiecz.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj