NajPrzepis.pl Desery Babki Babka z przepisu od Naty
Babka z przepisu od Naty
Babka z przepisu od Naty
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   4.10.2022

Babka z przepisu od Naty

Piękno tkwi w prostocie. Tradycyjna babka, pysznie delikatna i puszysta. Podawaj do kawy.

Składniki

Będziemy potrzebować:

350 g
mąki
250 g
cukru
4 szt.
jajek
180 ml
oleju kokosowego
90 ml
mleka
90 ml
śmietany kremówki lub 180 ml mleka migdałowego
1/2 op.
proszku do pieczenia
1 op.
cukru waniliowego
1 szt.
cytryna - skórka
2 łyżki
rumu
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Cukier i cukier waniliowy utrzyj z żółtkami na piankę, mieszaj tak długo, aż będzie wyglądać prawie jak majonez.
  2. Następnie powoli dodawaj olej, mleko ze śmietaną kremówką a potem łyżka po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i skórką z cytryny (staje miksując). No i oczywiście nie zapomnij o rumie!
  3. Miksuj mikserem przez około 3 minuty a potem delikatnie wymieszaj z pianą z białek.
  4. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez około 50 minut.

Źródło: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz