Babka z cukinii, którą uwielbiają też mięsożercy

Przepis Babka z cukinii, którą uwielbiają też mięsożercy

Dodał: NajKasia, 30.6.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia, Kolacja

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Genialny letni obiad, który na pewno będzie smakował też miłośnikom mięsa. Oczywiście to danie można przygotować na milion sposobów, można do niego dodać wszystko co znajdziesz w lodówce, ale najlepsze jest niewątpliwie połączenie szynki cukinii, wędzonego sera i śmietany.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 30.6.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia, Kolacja

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

2 szt.cukinii
150 gszynki
200 gwędzonego sera
2 szt.jajek
4 ząbkiczosnku
2 łyżkiśmietany
1/2 małego op.proszku do pieczenia
1 kubek (200 ml)bułki tartej
zioła do smaku
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Na tarce na dużych oczkach zetrzyj cukinię ze skórką. Dodaj starty ser, śmietanę, pokrojoną szynkę, posiekane zioła, sól, pieprz, wyciśnięty czosnek, proszek do pieczenia i tartą bułkę (trochę bułki zostaw do wysypania formy).
  2. Wymieszaj i wyłóż masę do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką wyższej formy i włóż do piekarnika.
  3. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut - obserwuj.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj