NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Babka z cukinii, którą uwielbiają też mięsożercy
Babka z cukinii, którą uwielbiają też mięsożercy
Przepis Babka z cukinii, którą uwielbiają też mięsożercy
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Genialny letni obiad, który na pewno będzie smakował też miłośnikom mięsa. Oczywiście to danie można przygotować na milion sposobów, można do niego dodać wszystko co znajdziesz w lodówce, ale najlepsze jest niewątpliwie połączenie szynki cukinii, wędzonego sera i śmietany.

NajKasia    ·   30.6.2021

Babka z cukinii, którą uwielbiają też mięsożercy

Genialny letni obiad, który na pewno będzie smakował też miłośnikom mięsa. Oczywiście to danie można przygotować na milion sposobów, można do niego dodać wszystko co znajdziesz w lodówce, ale najlepsze jest niewątpliwie połączenie szynki cukinii, wędzonego sera i śmietany.

45 min.
Przygotowanie
40 min.
Gotowanie
Składniki
2 szt.
cukinii
150 g
szynki
200 g
wędzonego sera
2 szt.
jajek
4 ząbki
czosnku
2 łyżki
śmietany
1/2 małego op.
proszku do pieczenia
1 kubek (200 ml)
bułki tartej
zioła do smaku
sól, pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
45 min.
Przygotowanie
40 min.
Gotowanie
  1. Na tarce na dużych oczkach zetrzyj cukinię ze skórką. Dodaj starty ser, śmietanę, pokrojoną szynkę, posiekane zioła, sól, pieprz, wyciśnięty czosnek, proszek do pieczenia i tartą bułkę (trochę bułki zostaw do wysypania formy).
  2. Wymieszaj i wyłóż masę do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką wyższej formy i włóż do piekarnika.
  3. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut - obserwuj.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz