Babka tiramisu

Przepis Babka tiramisu

Dodał: NajKasia, 9.7.2021

Kategorie: Babki, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Po smacznym obiedzie nie może u nas w domu zabraknąć czegoś słodkiego. Dzisiaj była to pyszna babka tiramisu, która smakowała każdemu. Posypałam ją kakao zamiast cukru pudru. Śmietana kremówka dodała babce delikatności.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 9.7.2021

Kategorie: Babki, Desery

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

3 szt.jajek
200 gcukru
280 gmąki
200 mlśmietany kremówki
1 op.proszku do pieczenia
50 mloleju
20 gkakao
2 łyżeczkiNescafe (rozpuść w odrobinie wody)
trochęrumu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajka i cukier zmiksuj do osiągnięcia pianki, następnie dodaj olej oraz śmietanę i wymieszaj. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  2. Połowę ciasta wylej na wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą formę do babki.
  3. Nescafé rozpuść w odrobinie wody, dodaj do drugiej połowy ciasta, dodaj rum i przez sitko przesiej kakao. Dobrze wymieszaj i daj do formy z ciastem.
  4. Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
  5. Upieczoną babkę skontroluj wbijając wykałaczkę. Jeśli jest sucha - babka jest gotowa, jeśli jest mokra, piecz dalej. Po upieczeniu posyp kakao.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj