NajPrzepis.pl Desery Babki Babka tiramisu
Babka tiramisu
Przepis Babka tiramisu
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Po smacznym obiedzie nie może u nas w domu zabraknąć czegoś słodkiego. Dzisiaj była to pyszna babka tiramisu, która smakowała każdemu. Posypałam ją kakao zamiast cukru pudru. Śmietana kremówka dodała babce delikatności.

NajKasia    ·   9.7.2021

Babka tiramisu

Po smacznym obiedzie nie może u nas w domu zabraknąć czegoś słodkiego. Dzisiaj była to pyszna babka tiramisu, która smakowała każdemu. Posypałam ją kakao zamiast cukru pudru. Śmietana kremówka dodała babce delikatności.

25 min.
Przygotowanie
40 min.
Gotowanie
Składniki
3 szt.
jajek
200 g
cukru
280 g
mąki
200 ml
śmietany kremówki
1 op.
proszku do pieczenia
50 ml
oleju
20 g
kakao
2 łyżeczki
Nescafe (rozpuść w odrobinie wody)
trochę
rumu
Sposób przepisu
Drukuj
25 min.
Przygotowanie
40 min.
Gotowanie
  1. Jajka i cukier zmiksuj do osiągnięcia pianki, następnie dodaj olej oraz śmietanę i wymieszaj. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  2. Połowę ciasta wylej na wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą formę do babki.
  3. Nescafé rozpuść w odrobinie wody, dodaj do drugiej połowy ciasta, dodaj rum i przez sitko przesiej kakao. Dobrze wymieszaj i daj do formy z ciastem.
  4. Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
  5. Upieczoną babkę skontroluj wbijając wykałaczkę. Jeśli jest sucha - babka jest gotowa, jeśli jest mokra, piecz dalej. Po upieczeniu posyp kakao.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz