Babka o smaku kakaowo-kokosowym

Przepis Babka o smaku kakaowo-kokosowym

Dodał: NajKasia, 2.4.2022

Kategorie: Babki, Desery, Zdrowe przepisy, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Babkę można zrobić na wiele różnych sposobów i w wielu różnych smakach. W tym przepisie znajdziesz babkę kakaowo-kokosową wzbogaconą w białko dzięki odżywce białkowej i jogurtowi naturalnemu.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 2.4.2022

Kategorie: Babki, Desery, Zdrowe przepisy, Pora dnia

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Podstawa

3 sztukijajek
100 gmiód
250 gmąka orkiszowa
120 gjogurtu naturalnego
1 małe op.proszku do pieczenia
10 goleju kokosowego
150 mlmleka
szczyptasoli

Część kakaowa (2/3 ciasta)

15 gkakao
30 gczekoladowej odżywki białkowej (nie jest konieczne)

Część kokosowa (1/3 ciasta)

15 gwiórków kokosowych
20 gmąki kokosowej
15 godżywki białkowej (nie jest konieczne)
trochę wody

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Formę na babkę natłuść (ja użyłam oleju kokosowego w spreju) i posyp mąką (ja użyłam mieszanki orkiszowej i kokosowej).
  2. Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę. Żółtka z miodem wymieszaj rózgą, dodaj rozpuszczony olej kokosowy, mleko, jogurt i wymieszaj.
  3. Potem do masy z żółtek dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec wymieszaj z ubitą pianą z białek. Ciasto podziel mniej więcej na 2/3 i 1/3.
  4. Do większej części dodaj kakao i odżywkę białkową. Mniejszą część wymieszaj z wiórkami kokosowymi, mąką kokosową, odżywką białkową i odrobiną wody. Do formy wlej połowę kakaowego ciasta, na to wlej kokosową część a na koniec resztę czekoladowej części. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Po upieczeniu możesz polać rozpuszczoną czekoladą.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj