Babka o smaku bananowym

Przepis Babka o smaku bananowym

Dodał: NajKasia, 27.10.2021

Kategorie: Babki, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Babka, która rozpływa się w ustach. Pycha!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 27.10.2021

Kategorie: Babki, Desery

SKŁADNIKI

Ciasto:

2 kubkimąki
1 kubekcukru
1 małe op.proszku do pieczenia
1/2 kubkaoleju
1/2 kubkamleka
2 szt.jajek
1/2 op.budyniu waniliowego
2 łyżkikakao
1 łyżeczkasuszonej skórki z cytryny

Nadzienie:

1 kgtwarogu
1 szt.cukru waniliowego
1/2 op.budyniu o smaku bananowym
1 łyżeczkasuszonej skórki z cytryny
ewentualnie mleko do rozrzedzenia twarogu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Najpierw przygotuj nadzienie mieszając wszystkie składniki. Jeśli będzie zbyt gęste rozcieńcz je mlekiem.
  2. Na ciasto ubij całe jajka z cukrem. Po chwili dodaj olej i znów przez chwilę miksuj. Następnie dodaj mleko, kakao, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, budyń i skórkę z cytryny.
  3. Do wysmarowanej tłuszczem formy wlej połowę ciasta, na środek ciasta ostrożnie daj nadzienie twarogowe i nakryj to resztą ciasta.
  4. Piecz najpierw przez 10 minut w temperaturze 200 °C, potem zmniejsz temperaturę do 170 °C i dopiecz. Sprawdź wykałaczką, czy ciasto jest upieczone.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj