Babka cytrynwo-jogurtowa

Przepis Babka cytrynwo-jogurtowa

Dodał: NajKasia, 19.12.2021

Kategorie: Babki, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Babka cytrynwo-jogurtowa
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Prosta delikatna babka, która zniknęła tak szybko, że aż się kurzyło. Jeśli lubisz babki, koniecznie spróbuj tego połączenia cytryny i jogurtu.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Babka cytrynwo-jogurtowa

Dodał: NajKasia, 19.12.2021

Kategorie: Babki, Desery

SKŁADNIKI

Ciasto:

2 szt.jajek
60 mloleju
60 mlsoku z cytryny
z 1 cytrynystarta skórka
280 gjogurtu greckiego
230 gcukru
260 gmąki
1 szt.proszku do pieczenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Prosta babka, którą pokochasz. Da radę ją upiec nawet początkująca pani domu. Po smacznym obiedzie z pewnością pasuje coś słodkiego. Jeśli lubisz ciasta bez maślanego kremu albo bez polewy czekoladowej to ta babka jest dla Ciebie idealna.
  2. Cukier zmiksuj z jajkiem do osiągnięcia jasnej piany. Dodaj olej, sok z cytryny, skórkę, jogurt i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj i wlej do posmarowanej tłuszczem formy.
  3. Piecz w temperaturze 170 °C przez około godzinę. To, czy jest upieczona skontroluj wykałaczką.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj