Babka cukiniowa od której się uzależnisz

Przepis Babka cukiniowa od której się uzależnisz

Dodał: NajKasia, 24.2.2022

Kategorie: Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Cukinia jest bardzo zdrowa i dlatego kocham to warzywo, przede wszystkim za jego wszechstronne zastosowanie w kuchni. Dlatego gości ona u nas w najróżniejszej formie - na słono, na słodko, surowa, gotowana, pieczona, grillowana, marynowana...

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 24.2.2022

Kategorie: Obiad, Pora dnia

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

3 kubkistartej na tarce na małych oczkach nieobranej cukini
2 szt.drobno pokrojonej cebuli
4 szt.jajek
250 gstartego twardego sera (dzisiaj dałam zwykły edamski)
300 gwędzonego mięsa pokrojonego w kostkę
1 kubekkaszki dla dzieci
1 małe op.proszku do pieczenia
5 ząbkówczosnku
1 czubata łyżeczkasoli
2 łyżkisiekanej pietruszki
pieprz
majeranek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wymieszaj rzadkie ciasto i wlej je do mniejszego naczynia żaroodpornego (32x22cm), wysmarowanego smalcem i wysypanego kaszką dla dzieci i pozostaw na około 5 minut zanim je włożysz do piekarnika (kaszka nabierze wilgoci i nie zrobi twardej skórki).
  2. Po upieczeniu posmaruj smalcem, aby babka na wierzchu pięknie się błyszczała i aby się nie wysuszyła.
  3. Piecz przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
  4. Najlepiej podaje się delikatnie ostygnięte, ja oczywiście jadłam jeszcze gorące, aż się dziwię, że sobie nie poparzyłam buzi. Po prostu kocham to danie. , krok 1
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj