Błyskawiczna pizza jogurtowa
Pizza jest ulubionym daniem nie tylko młodej ale też starszej generacji. Dlatego wypróbuj ten zdrowszy wariant włoskiego specjału.
Dodał: NajKasia, 30.1.2021
Kategorie: Ciasto na pizzę, Ciasta, Zdrowe przepisy
SKŁADNIKI
Ciasto:
300 gjogurtu naturalnego
Kubekmąki
1 op.proszku do pieczenia
2 szt.jajek
szczyptasoli.
Nadzienie:
ketchup
szynka
ser
kukurydza
papryka
pomidory
...
- Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą dodaj do ubitych jajek i razem dokładnie połącz. Stopniowo łyżką dodawaj jogurt. Jeśli użyjesz 1 kubeczka 300 g jogurtu naturalnego, to trzeba użyć takiego samego 1 kubeczka mąki. Stosunek kubeczków musi wynosić 1: 1.
- Tak przygotowane ciasto rozłóż na blaszce do pieczenia, ewentualnie w tortownicy wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem, albo ewentualnie bezzapachowym olejem kokosowym.
- Posmaruj ketchupem lub sosem pomidorowym, nałóż różne składniki, w zależności od własnych preferencji smakowych i włóż do piekarnika.
- Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut. Smacznego!
Źródło: Rurbanczykova
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Blesková jogurtová pizza.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Blesková jogurtová pizza.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Blitzschnelle Joghurt-Pizza an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Villámgyors joghurtos pizza.
KOMENTARZE DO PRZEPISU