Arachidowe krążki

Przepis Arachidowe krążki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Mini arachidowe krążki, które zaliczają się do moich ulubionych świątecznych ciasteczek i których nie może u nas w domu zabraknąć w żadne Boże Narodzenie. Piękny wygląd nadają im posiekane orzechy, które obtacza się jeszcze w polewie czekoladowej. Masło orzechowe kupisz w każdym sklepie, to amerykański krem, którego oni używają do smarowania chleba tostowego. Można je również zrobić samemu w domu miksując orzeszki ziemne. Wymaga to jednak cierpliwości i blendera o dużej mocy.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Składniki:

480 gmąki
140 gcukru pudru
280 gtłuszczu
1 op.cukru waniliowego
2 szt.żółtka
masło orzechowe do sklejenia
posiekane niesolone orzeszki ziemne

Polewa:

150 gczekolady do gotowania
75 gutwardzonego 100% tłuszczu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze wszystkich składników wyrób ciasto, które pozostaw do następnego dnia.
  2. Ciasto rozwałkuj i we wszystkich kółeczkach wytnij na środku dziurkę. Daj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiecz. Piecz w temperaturze 180 stopni aż będą złociste.
  3. Po ostygnięciu jedną połowę kółeczek posmaruj masłem orzechowym, sklej drugą połową kółeczek i znów posmaruj masłem orzechowym.
  4. Wierzch włóż do posiekanych orzeszków ziemnych i delikatnie dociśnij, aby orzeszki się przykleiły.
  5. Potem daj do lodówki aby stężały a na końcu zamocz w polewie czekoladowej.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj