Łagodna sałatka z fasolą

Przepis Łagodna sałatka z fasolą
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Prosta sałatka jako dodatek do głównego dania lub szybka kolacja, której nie da się zepsuć. Jeśli zamierzasz zrzucić kilka kilogramów, sałatki są świetnym wyborem. Nie ważne czy jest to sałatka z sałaty lodowej, z pomidorów, z ogórków, z papryki, z jajkiem, z mięsem drobiowym czy sałatka z roślin strączkowych. Ja zrobiłam sałatkę z czerwonej fasoli z mięsem wołowym.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

1 puszkę czerwonej fasoli
200 ggotowanej wołowiny lub rostbefu
1 szt.czerwona cebula
1 szt.czerwona papryka
1/2 szt.papryczki peperoni
3 ząbkiczosnku
50 gorzechów włoskich
kolendra
sałata
pieprz, sól

Dresing:

oliwa z oliwek
ocet winny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ugotowane mięso pokrój na małe kawałeczki.
  2. Cebulę pokrój na półksiężyce, paprykę na paseczki. Z papryczki peperoni usuń nasionka i pokrój ją na drobne kawałki.
  3. Czosnek posiekaj lub wyciśnij przez praskę i dodaj do papryczki peperoni, cebuli i papryki. Wymieszaj, dodaj pokrojone mięso, fasolę, kolendrę, pokrojoną sałatę i posiekane orzeszki.
  4. Sałatkę dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj 1 łyżkę octu i 4-5 łyżek oliwy z oliwek.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj